Web stranice u 2024.: Samostalna ili profesionalna izrada?

Prije nego krenemo na načine izrade web stranice saznajmo zašto je u današnje doba potrebna web stranica te koje ciljeve možete ostvariti stvaranjem web stranice.

Zašto vam je potrebna web stranica?

Ukoliko prodajete proizvode ili usluge postoje mnogi razlozi uključujući:

Pristupačnost. Vaša web stranica je dostupna 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, što omogućava potencijalnim kupcima ili klijentima da Vas pronađu u bilo koje vrijeme i informiraju se o vašem poslovanju, proizvodima i uslugama.

Vidljivost. Imajući web stranicu, vaše poslovanje postaje vidljivije online i lakše se može pronaći putem pretraživača kao što je Google.

Kredibilitet. Posjedovanje web stranice povećava vašu vjerodostojnost i profesionalnost u očima potencijalnih kupaca i klijenata. To je osobito važno ako vaše poslovanje nema fizičku lokaciju ili želite privući klijente iz drugih dijelova države, a i svijeta.

Marketing. Web stranica je izvrsna marketinška platforma za promociju vašeg poslovanja, proizvoda i usluga. Putem nje možete lako dijeliti informacije trenutnim i novim proizvodima, događajima, promocijama itd.

Komunikacija. Web stranica omogućava dvosmjernu komunikaciju s klijentima i kupcima putem kontakt forme ili chatova. To omogućava bolje razumijevanje potreba kupaca i pružanje bolje usluge.

Sada kada smo objasnili zašto bi trebali imati web stranicu i vidjeli da je ona neophodan alat za uspješno poslovanje i neizostavan element u markentiškoj strategiji bilo koje tvrtke krenimo s ciljevima koji mogu biti ostvareni izradom web stranice.

Koje ciljeve možete ostvariti izradom web stranice?

Ciljevi mogu biti različiti, ovisno o vrsti poslovanja i željama vlasnika web stranice. Neki od uobičajenih ciljeva su:

Predstavljanje poslovanja. Web stranica služi kao alat za predstavljanje poslovanja i usluga koje se nude. Potencijalni klijenti i kupci mogu saznati sve potrebne informacije o proizvodima ili uslugama te se odlučiti za kupnju.

Povećanje prodaje. Web stranica može biti vrlo učinkovit alat za povećanje prodaje. Kroz optimizaciju za pretraživače (SEO), oglašavanje na društvenim mrežama ili korištenje Google Ads, web stranica može privući veliki broj posjetitelja koji će se zainteresirati za kupnju.

Jačanje brenda. Web stranica je odličan način za jačanje brenda i stvaranje prepoznatljivosti. Kroz izradu vizualno privlačne web stranice te korištenje različitih marketinških alata, moguće je stvoriti snažan brend koji će biti prepoznatljiv na tržištu.

Informiranje korisnika. Web stranica može služiti kao alat za informiranje korisnika o novim proizvodima, uslugama ili promjenama u poslovanju. Redovito ažuriranje web stranice može poboljšati kvalitetu usluge te zadovoljstvo korisnika.

Komunikacija s klijentima. Web stranica može biti korisna za uspostavljanje komunikacije s klijentima te dobivanje povratnih informacija. Kroz različite alate poput bloga, online anketa ili chata, moguće je uspostaviti otvorenu komunikaciju s klijentima i poboljšati kvalitetu usluge.

Kvalitetna web stranica ključan alat za bilo koju tvrtku, obrt ili organizaciju za ostvarivanje uspjeha u svojoj industriji. 

Krenimo sada na izradu web stranica. Samostalna i profesionalna izrada web stranica imaju svoje prednosti i nedostatke, a u nastavku ćemo ih objasniti i detaljno opisati kako biste mogli odabrati onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Samostalna izrada web stranice

Samostalna izrada web stranice je proces u kojem sami izrađujete web stranicu bez pomoći profesionalaca. Za izradu su vam potrebna temeljna tehnička znanja i sposobnosti rada na računalu, kao i dobra organizacija i planiranje. Važno je napomenuti da to može biti jeftinija opcija, ali može potrajati dosta vremena i zahtijevati puno truda. 

Krenimo od toga što će vam biti sve potrebno prije nego krenete u izradu same stranice.

Priprema teksta i slika

Kod samostalne izrade stranice potrebno planirati koji će sadržaj biti na web stranici. Kako će biti organiziran i koji će biti cilj web stranice. Potrebno je pripremiti tekst, slike, video zapise, infografike i druge multimedijske sadržaje.

Od nabrojanih, izdvojit ćemo dvije najvažnije stavke.

Priprema teksta

Kako bi tekst na web stranici bio uspješan, važno je obratiti pozornost na nekoliko elemenata. 

 1. Prije svega, potrebno je imati na umu ciljnu publiku i prilagoditi sadržaj njihovim potrebama i interesima. 
 2. Tekst bi trebao biti jasan, precizan i lako čitljiv, uz posebnu pozornost na gramatiku i pravopis, te izbjegavanje suvišnih riječi i fraza. 
 3. U tekst bi trebalo uključiti ključne riječi za SEO optimizaciju, ali ne pretjerivati s njihovom upotrebom kako ne bi narušili kvalitetu teksta. 
 4. Tekst bi također trebao biti podijeljen na manje sekcije s naslovima, podnaslovima i kratkim pasusima kako bi se olakšalo čitanje.
 5. Važno je imati i poziv na akciju koji će potaknuti posjetitelje na željenu akciju, poput naručivanja proizvoda ili kontaktiranja tvrtke. 
 6. Ukoliko se spominju druge stranice ili proizvodi, potrebno je koristiti relevantne poveznice koje će voditi posjetitelje na željeni sadržaj. 
 7. Konačno, važno je redovito ažurirati tekst kako bi uvijek bio aktualan i relevantan za posjetitelje web stranice.

Priprema slika

Kod pripreme slika jedna od najvažnijih stvari na koje treba obratiti pažnju su dimenzije slika. 

 1. Slike trebaju biti optimizirane za web kako bi se brže učitavale. Veličina datoteke slike ne smije biti prevelika, jer to može usporiti učitavanje stranice. Osim toga, slike bi trebale biti dovoljno kvalitetne kako bi bile jasne i čitljive, ali ne bi trebale biti prevelike da bi se izbjegla usporena učitavanja stranice.
 1. Kada govorimo o formatu slika, za slike na webu obično se koriste formate JPEG i PNG. Međutim, danas Google preporučuje korištenje modernijih formata kao što su WebP i AVIF, jer pružaju bolju kompresiju slike, što omogućuje da se stranice brže učitavaju, što vodi do boljeg korisničkog iskustva.
 1. Jedna od bitnih stavki vezanih uz slike je i dodavanje tzv. “alt teksta”. Alt tekst je opisna oznaka za svaku sliku koja će se prikazivati ako se slika ne učita zbog problema s mrežom ili ako korisnik koristi čitač ekrana. Ovo je također vrlo važno za SEO optimizaciju vaše web stranice jer pretraživačima omogućuje da bolje rangiraju vaše slike, pa ih čak i prikazuju u snippetu.
 1. Ako niste autor slike, morate provjeriti ima li slika autorska prava i u kojoj je mjeri dopušteno koristiti je na vašoj web stranici. Također, uvijek je dobro dati zasluge autoru ili izvoru slike ako je to primjereno.
 1. Slike bi se trebale uklopiti u stil i temu vaše web stranice, kako bi bile vizualno privlačne i doprinijele općoj estetici stranice. Međutim, pripazite da ne pretjerate s količinom slika na stranici, jer previše slika može usporiti učitavanje stranice i zbuniti korisnike.

Kada se sve navedeno uzme u obzir, važno je napomenuti da kvalitetne i dobro optimizirane slike mogu pomoći u stvaranju boljeg korisničkog iskustva na vašoj web stranici i doprinijeti njezinom uspjehu.

6 bitnih stvari kod odabira hostinga

Kada se radi o izradi web stranica, jedna od važnih stavki je odabir hostinga. Hosting je usluga koja omogućuje da vaša web stranica bude dostupna na internetu. Međutim, postoji mnogo hosting usluga na tržištu, pa je bitno odabrati pravu za svoje potrebe. Prije nego krenemo na odabir proći ćemo kroz 6 najbitnijih stavaka kod odabira hostinga.

 1. Brzina učitavanja

Brzina učitavanja je jedna od najvažnijih stavki kod internet stranica. Ako vaša web stranica sporo učitava, korisnici će brzo odustati od posjete vašoj stranici i umjesto toga posjetiti konkurentne stranice koje se brže učitavaju. Stoga je važno odabrati hosting uslugu koja pruža brzo učitavanje.

 1. Uptime

Uptime je vrijeme tijekom kojeg je vaša web stranica dostupna na internetu. Ako hosting usluga ima nizak uptime, vaša web stranica neće biti dostupna korisnicima, što može dovesti do gubitka posjetitelja i potencijalnih kupaca. Stoga je bitno odabrati hosting uslugu s visokim uptime-om kako bi vaša web stranica bila uvijek dostupna.

 1. Bandwidth 

Web hosting bandwidth je mjera količine podataka koja se prenosi između vaše web stranice i korisnika koji pristupaju vašoj stranici. To znači da što više podataka koristi vaša stranica, to vam je potrebno više bandwidtha. Ograničenja bandwidtha mogu utjecati na brzinu učitavanja stranice i važno je odabrati hosting plan s dovoljno bandwidtha.

 1. Sigurnost

Sigurnost vaše web stranice je ključna. Važno je odabrati hosting uslugu koja pruža sigurnost protiv hakerskih napada i drugih prijetnji. Hosting usluga također treba redovito ažurirati sigurnosne mjere kako bi se osigurala sigurnost vaše web stranice.

 1. Skalabilnost

Ako očekujete rast vaše web stranice u budućnosti, bitno je odabrati hosting uslugu koja je skalabilna i može se prilagoditi vašim potrebama. Ako hosting usluga nije skalabilna, možda ćete morati platiti više ili prijeći na drugu hosting uslugu kako biste se prilagodili rastućim potrebama vaše web stranice.

 1. Korisnička podrška

Korisnička podrška je važna jer vam može pomoći u slučaju problema ili pitanja. Važno je odabrati hosting uslugu koja ima dostupnu korisničku podršku koja vam može pomoći u slučaju potrebe.

U konačnici, odabir hosting usluge je važna odluka koja može utjecati na uspjeh vaše web stranice. Stoga je bitno istražiti različite hosting usluge i odabrati onu koja najbolje odgovara vašim potrebama.

Pružatelji usluga web hostinga

Kada je u pitanju odabir web hostinga, postoji mnogo pružatelja usluga na tržištu.

Najbolji domaći pružatelji web hostinga

 • Hortus Hosting – povoljni hosting paketi uključeni u izradu web stranica
 • Plus Hosting – nudi brzu i pouzdanu uslugu s dobrim izborom planova hostinga
 • Studio4web – nudi brzu uslugu s jednostavnom uporabom i povoljnim cijenama
 • Croweb.host – nudi brzu i pouzdanu uslugu s podrškom za SSL certifikate i redovita sigurnosna ažuriranja
 • Infonet – nudi pouzdan hosting s dobrim izborom planova i podrškom za WordPress.

Najbolji strani pružatelji web hostinga

 • Bluehost – popularan izbor za blogere i male tvrtke, s izvrsnom podrškom za korisnike
 • SiteGround – nudi brzu i pouzdanu uslugu s podrškom za WordPress web stranice
 • A2 Hosting – nudi brzu i pouzdanu uslugu, posebno za e-trgovinu i web aplikacije
 • HostGator – popularan izbor za početnike, s povoljnim cijenama i jednostavnom uporabom
 • InMotion Hosting – nudi brzu i pouzdanu uslugu s naprednim značajkama za napredne korisnike.

Ovi pružatelji web hostinga nude različite planove i cijene, pa je važno pronaći onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama. Uz to, važno je istražiti recenzije korisnika i analize performansi kako bi se osiguralo da odabrani web hosting pruža brzu i pouzdanu uslugu.

Odabir naziva domene

Odabir naziva domene je važan korak u izradi web stranice. Naziv domene trebao bi biti jednostavan, lako pamtljiv i relevantan za vašu web stranicu. Pri odabiru naziva domene, trebali biste razmotriti sljedeće faktore:

Jednostavnost. Naziv domene trebao bi biti jednostavan i lako pamtljiv, kako bi korisnici mogli lako pristupiti vašoj web stranici. 

Relevantnost. Naziv domene trebao bi biti relevantan za vašu web stranicu i odražavati njezin sadržaj.

Dostupnost. Provjerite dostupnost naziva domene prije nego što ga odaberete. Postoji mogućnost da je već zauzet, stoga razmislite o alternativnim nazivima.

Ekstenzija. Najpopularnije ekstenzije su .hr, .com, .net i .org. Odaberite ekstenziju koja najbolje odgovara vašoj lokaciji i industriji. Primjerice, ako poslujete samo u Hrvatskoj, odaberite .hr ekstenziju. Cijene domena

Dugoročnost. Razmislite o dugoročnosti naziva domene. Naziv bi trebao biti primjenjiv i dugoročan, kako bi se izbjegle promjene domene u budućnosti.

Prilikom odabira naziva domene važno je razmotriti navedene faktore kako bi se osiguralo da naziv odgovara vašim potrebama i kako bi se izbjegle nepotrebne promjene u budućnosti s time moramo naglasiti da sam naziv domene i ekstenzija ne utječu na SEO

Izgled i dizajn

Kod izrade dizajna potrebno je obratiti pažnju na sljedeće: 

 • Korištenje vizualno privlačnih boja i fontova koji su lako čitljivi
 • Odabir pravih slika koje odgovaraju sadržaju stranice i pružaju kvalitetan vizualni dojam
 • Jasnoća i jednostavnost u organizaciji elemenata stranice kako bi se posjetitelji lako snalazili
 • Prilagodba izgleda web stranice za različite uređaje i veličine ekrana
 • Osiguranje dobre navigacije i povezivanje relevantnih stranica kako bi se korisnici lako kretali kroz web stranicu.

Programi za izradu dizajna

Najpopularniji programi za izradu dizajna su Figma i Adobe XD. Figma i XD su suvremeni i napredni programi koji omogućuju jednostavnu izradu i dizajniranje web stranica, mobilnih aplikacija i drugih digitalnih proizvoda. Oba programa nude brojne alate za stvaranje interaktivnih prototipova, vizualizaciju dizajna i dijeljenje projekata s drugim članovima tima. Figma je popularan za svoje jednostavno sučelje i sposobnost rada u stvarnom vremenu, dok je XD popularan za svoju integraciju s drugim Adobe proizvodima i ima napredne mogućnosti animacije. Najveća prednost Figme je što su osnovne značajke besplatne pa ćemo proći neke od osnova kako krenuti raditi dizajn s figmom:

Izrada dizajna u figmi + tutorijal na youtubeu

Izbor platforme za izradu web stranice: CMS ili Kreator web stranica

 • Dvije najpopularnije platforme za izradu web stranica su Content Management Systems (CMS) i Kreator web stranica
 • CMS (Content Management System) je softverski alat koji omogućuje jednostavno upravljanje i objavljivanje sadržaja na web stranici. Jedan od CMS-a je WordPress i na njemu je izgrađeno 43% svih stranica na internetu
 • S druge strane postoje Kreatori web stranica kao što su Wix. Oni su još jednostavniji ali uključuje manju fleksibilnost u prilagodbi i dodavanju složenih funkcionalnosti u odnosu na WordPress.

Kako izraditi web stranicu u WordPressu

Izrada web stranice u WordPressu je relativno jednostavna, pogotovo ako imate neko predznanje o tome kako funkcionira WordPress. Slijede koraci koji će vam pomoći u izradi vaše vlastite web stranice u WordPressu.

 1. Instalirajte WordPress – nakon što ste odabrali hosting i domenu, trebate instalirati WordPress. Većina hosting usluga ima jednostavnu instalaciju WordPressa preko cPanela i aplikacije Softaculous. Nakon što pokrenete aplikaciju unesite potrebne podatke i Vaš WordPress će se sam instalirati.
 1. Instalirajte temu – nakon što ste instalirali WordPress, idite na “Izgled” -> “Teme” i pronađite temu koja vam se sviđa. Postoji mnogo besplatnih i premium tema koje možete koristiti za vašu web stranicu.
 1. Instalirajte pluginove – jedna od najboljih stvari kod WordPressa je što ima mnogo pluginova koji olakšavaju izradu web stranice. Instalirajte pluginove poput Yoast SEO, Contact Form 7 i Jetpack za poboljšanje funkcionalnosti vaše web stranice. Za izradu web shopa potreban vam je plugin Woocomerce
 1. Kreirajte sadržaj – kada ste instalirali temu i pluginove, vrijeme je da kreirate sadržaj. Dodajte stranice i objave koje će sadržavati vaš sadržaj, kao što su “O nama”, “Kontakt” i “Blog”
 1. Prilagodite dizajn – Kod svake modernije teme možete vizualno prilagoditi izgled svoje web stranice prema vašim željama i potrebama. Možete promijeniti boje, fontove, postavke stranice i druge elemente. Važno je napomenuti da se promjenom teme ne briše sadržaj s web stranice.
 1. Postavite SEO – nakon što ste kreirali sadržaj i prilagodili dizajn, vrijeme je da postavite SEO. Koristite pluginove poput Yoast SEO da biste optimizirali sadržaj za tražilice i postavili naslove i meta opis kako bi vas google što bolje rangirao.
 1. Testirajte web stranicu – kada ste završili sa svim koracima, testirajte svoju web stranicu. Provjerite je li funkcionalna i pregledna na različitim uređajima i preglednicima.

Ukoliko su vam ovi koraci za izradu web stranice u WordPressu nejasni ili želite detaljnije informacije, možete pratiti video tutorial na YouTubeu. Na primjer, video “Napravite web stranicu u WordPress-u – 20 minuta do moderne web stranice” pruža detaljna uputstva i objašnjenja za izradu osnovne web stranice u WordPressu. 

U ovom videu ćete naučiti kako instalirati WordPress, odabrati temu, dodavati plugin-ove, kreirati stranice, postavljati navigaciju, itd. Uz pomoć video tutoriala, lako ćete razumjeti sve korake potrebne za izradu web stranice u WordPressu.

Sigurnost i održavanje

Sigurnost. Treba obratiti pozornost na sigurnost web stranice kako bi se spriječili napadi hakera i drugih zlonamjernih aktivnosti.

Tehničko održavanje. Nakon što je web stranica izrađena, treba redovito održavati i ažurirati kako bi se održala funkcionalnost i sigurnost.

Promocija web stranice

Sada kada imate web stranicu potrebno je dovesti posjetitelje, a kod toga nam pomažu SEO i SEM

SEO (optimizacija tražilica) i SEM (marketing na tražilicama) su dvije glavne strategije za promociju web stranica. SEO se fokusira na dugoročno poboljšanje organske vidljivosti web stranice na tražilicama kroz optimizaciju sadržaja, tehnologije i autoriteta web stranice, dok se SEM koristi za kratkoročno povećanje vidljivosti putem plaćenih oglasa.

SEO

SEO ima prednosti dugoročnog djelovanja, a cilj je poboljšati vidljivost web stranice na tražilicama i privući ciljane posjetitelje. Dugoročna strategija SEO-a uključuje istraživanje ključnih riječi, optimizaciju sadržaja i tehnologije web stranice, izgradnju kvalitetnih povratnih linkova i druge taktike koje poboljšavaju kvalitetu web stranice. Kada se SEO pravilno izvodi, web stranica može postati autoritativna i rangirati se visoko na tražilicama, što dugoročno donosi veći promet i konverzije.

Kvalitetan sadržaj koji se odnosi na ključne riječi pomaže u poboljšanju rangiranja na tražilicama i povećanju vidljivosti vaše web stranice. Bitno je da sadržaj bude relevantan, informativan i kvalitetan, a istovremeno da bude dovoljno optimiziran za tražilice. To uključuje upotrebu ključnih riječi u naslovima, podnaslovima, tekstualnom sadržaju i meta opisima. Kvalitetan sadržaj također pomaže u stvaranju povjerenja i autoriteta među vašim posjetiteljima, što može dovesti do povećanja konverzija i vjernosti kupaca. Zato je istraživanje ključnih riječi i pisanje kvalitetnog sadržaja važan dio Onpage optimizacije koji se ne smije zanemariti.

Onpage SEO ili optimizacija sadržaja

Jedan od ključnih elemenata Onpage optimizacije je istraživanje ključnih riječi i pisanje kvalitetnog sadržaja koji odgovara tim ključnim riječima. Istraživanje ključnih riječi pomaže u pronalaženju najrelevantnijih pojmova koji se traže na tražilicama i koji su povezani s vašom web stranicom. To vam omogućuje da stvorite sadržaj koji je usmjeren prema ciljanoj publici i koji će privući posjetitelje na vašu stranicu.

Kvalitetan sadržaj koji se odnosi na ključne riječi pomaže u poboljšanju rangiranja na tražilicama i povećanju vidljivosti vaše web stranice. Bitno je da sadržaj bude relevantan, informativan i kvalitetan, a istovremeno da bude dovoljno optimiziran za tražilice. To uključuje upotrebu ključnih riječi u naslovima, podnaslovima, tekstualnom sadržaju i meta opisima. Kvalitetan sadržaj također pomaže u stvaranju povjerenja i autoriteta među vašim posjetiteljima, što može dovesti do povećanja konverzija i vjernosti kupaca. Zato je istraživanje ključnih riječi i pisanje kvalitetnog sadržaja važan dio Onpage optimizacije koji se ne smije zanemariti.

SEM

S druge strane, SEM se koristi za brzo povećanje vidljivosti web stranice kroz plaćene oglase na tražilicama. SEM kampanje mogu biti vrlo učinkovite u kratkom roku, ali troškovi plaćenih oglasa mogu se brzo povećati, a kada se oglašavanje prekine, vidljivost web stranice se može smanjiti. SEM se obično koristi za kratkoročne marketinške kampanje kao što su promocije, prodaje, lansiranje novih proizvoda i sl.

U konačnici, kombinacija SEO-a i SEM-a može biti najbolja strategija za promociju web stranice. Dugoročna strategija SEO-a treba biti glavna fokusna točka, dok se SEM može koristiti za brzo povećanje vidljivosti u kratkom roku. Važno je provoditi istraživanje ključnih riječi i analizirati performanse kako bi se prilagodile marketinške kampanje i optimizirale strategije promocije web stranice.

Prednosti i nedostaci samostalne izrade web stranica

Samostalnu izradu web stranice zaključit ćemo s njezinim prednostima i nedostacima

Prednosti

 • Cijena: Izrada web stranice samostalno može biti puno jeftinija opcija jer ne morate platiti profesionalce za njihov rad.
 • Kontrola: Kada sami izrađujete web stranicu, imate potpunu kontrolu nad svim elementima web stranice.
 • Učenje: Izrada web stranice samostalno može biti izvrsna prilika za učenje novih vještina i tehnologija.

Nedostaci

 • Nepostojanost podrške: Prilikom samostalne izrade web stranica uvijek može doći do nepredviđenih situacija u kojima ćete se morati samostalno snaći i riješiti problem.
 • Vrijeme: Izrada web stranice samostalno može potrajati dosta vremena, posebno ako nemate iskustva u programiranju i dizajnu.
 • Kvaliteta: Kvaliteta web stranice može patiti ako nemate dovoljno iskustva i znanja.
 • Održavanje: Nakon izrade web stranice, morate biti spremni na redovito održavanje i ažuriranje web stranice kako bi se održala funkcionalnost i sigurnost.

Profesionalna izrada web stranica

Izrada web stranice profesionalno je proces u kojem se za izradu web stranice angažira profesionalni tim stručnjaka. Ovaj način izrade web stranice može biti skuplji, ali je brži i rezultira kvalitetnijom web stranicom.

Ako se odlučite za profesionalnu izradu web stranice, evo nekoliko stvari o kojima biste trebali razmisliti:

Ciljevi web stranice. Razmislite o tome što želite postići s web stranicom. Želite li povećati prodaju, stvoriti brend svijest, educirati svoje posjetitelje itd. Jasno definirani ciljevi pomoći će vašem timu stručnjaka da stvori web stranicu koja će zadovoljiti vaše potrebe.

Sadržaj. Pripremite sav potreban sadržaj za web stranicu, uključujući tekstove, slike, videozapise i ostale medijske sadržaje. Vaš tim stručnjaka može vam pomoći u poboljšanju i uređivanju sadržaja, ali je važno da već imate osnovni sadržaj.

Dizajn. Razmislite o stilu i estetici koju želite na web stranici. Imajte na umu vaš brend i ciljnu publiku. Ako imate neke specifične ideje ili zahtjeve, obavezno ih podijelite sa svojim timom stručnjaka.

Funkcionalnost. Definirajte željene funkcionalnosti vaše web stranice, kao što su obrasci za kontakt, pretraživanje, plaćanje itd. Vaš tim stručnjaka može vam pomoći u odabiru i implementaciji funkcionalnosti koje će vam najbolje odgovarati.

Budžet. Definirajte svoj budžet za izradu web stranice. Vaš tim stručnjaka može vam pomoći u odabiru najboljeg plana za vaš budžet.

Rokovi. Definirajte rokove za izradu web stranice. Važno je biti realističan u postavljanju rokova, kako bi se osigurala kvaliteta web stranice.

Hosting. Kod narudžbe web stranice kod nas svim korisnicima pružamo jednogodišnji besplatan hosting. Ukoliko već posjedujete web hosting web stranicu možemo postaviti i na vaš hosting.

Prednosti i nedostaci profesionalne izrade web stranice 

Prednosti

 • Kvaliteta: Web stranica izrađena profesionalno ima višu kvalitetu zbog većeg znanja i iskustva stručnjaka.
 • Vrijeme: Izrada web stranica profesionalno je brža jer profesionalni tim već ima potrebno znanje i iskustvo, što znači da će proces izrade biti učinkovitiji i manje vremenski zahtjevan. Također, stručnjaci mogu brže riješiti eventualne probleme koji se javljaju tijekom izrade web stranice.
 • Podrška: Ako se odlučite za profesionalnu izradu web stranice, imat ćete podršku stručnjaka tijekom cijelog procesa i nakon toga. To znači da ako se pojave bilo kakvi problemi ili trebate pomoć, uvijek će biti netko dostupan da vam pomogne.
 • Održavanje: Nakon izrade web stranice, stručnjaci mogu pružiti i podršku za održavanje i ažuriranje web stranice. To znači da se ne morate brinuti o tehničkim detaljima i ažuriranju web stranice sami, već će to učiniti stručnjaci.

Nedostaci

 • Cijena: Izrada web stranice profesionalno može biti skuplja opcija jer morate platiti za rad profesionalnog tima ali to rezultira kvalitetnijom web stranicom.
 • Kontrola: Kada se angažira profesionalni tim za izradu web stranice, možda nećete imati potpunu kontrolu nad svim elementima web stranice. Ipak, stručnjaci će se truditi uvažiti vaše želje i potrebe.

Odabir između samostalne i profesionalne izrade web stranice ovisi o vašim potrebama i ciljevima. Ako imate iskustva i znanja za samostalnu izradu web stranice i želite uštedjeti novac, to može biti dobra opcija. S druge strane, ako vam treba web stranica visoke kvalitete i brze izrade te ste spremni platiti stručnjake, profesionalna izrada web stranice može biti bolji izbor.

Zatražite savjet ili ponudu bez ikakve obaveze